top of page

H​istorien om folk i Hejlsminde 

- musik for livet  -  et liv med musik – 

I 1998 da Hejlsminde Forsamlingshus var et par år gammelt, var der nogle folkemusikelskende medlemmer af Hejlsminde Borgerforening og Hejlsminde Selskabelige Forening, der syntes, at det gode hus godt kunne bruges til andet end private fester og generalforsamlinger.

 

De to foreninger blev enige om at ”vove pelsen”, og med en underskudsgaranti fra Christiansfeld Kommune i ryggen blev Johnny Silvo og Arvid Lone hyret til et arrangement. Det var et arrangement med begrænset succes, men de fremmødte og arrangørerne havde haft en god oplevelse. Man fik udbetalt underskudsgarantien og fik yderligere opbakning fra foreningerne til at gøre endnu et forsøg.

The Old Rope String Band stillede op – midt under en storkonflikt i maj måned, og trods problemer med busser osv. lykkedes det at fylde Hejlsminde Forsamlingshus næsten helt op – til en utrolig oplevelse. Der blev dog stadig lidt underskud – økonomisk, men endnu flere positive tilbagemeldinger gjorde, at ”Folk i Hejlsminde” turde fortsætte.

 

I april 2013 afholdtes det 96. arrangement med en totalt fyldt sal, 114 betalende, 4 mand på scenen (Almost Irish), og stadig rigtigt mange gode tilbagemeldinger. Flere er kommet til siden, og det sker jævnligt, at der må meldes "alt udsolgt".

 

I løbet af de forløbne 25 år har mange ”spillemænd” været inde over vores lille scene, under ydmyge forhold i ”kunstnergarderoben” (vores depotrum), og til tider et meget tæt og varmt publikum. Nogen har optrådt en enkelt gang, nogle flere gange og andre er nærmest blevet ”husorkester”.

Bente Kure, Leif Ernstsen og Helge Engelbrecht med Neighbours er nok dem, der har været ”bedst sælgende” og ikke uden grund. Publikum nyder, at sang, guitar- og harmonikaspil går op i en højere enhed. Da The MCalmans første gang var på plakaten, måtte nogle af publikummerne sidde på radiatoren. Anne Dorte Michelsen og Thomas Kjellerup har også fyldt salen helt op.

 

Noget helt specielt har været, at Brian McNeil – som leder af Royal Scottisch Acadamy of Music and Drama – tog sin afgangsklasse med på tourné i Danmark. De lagde gennem flere år vejen forbi Hejlsminde. Det gav helt fantastiske musikalske oplevelser.

 

Generelt er hver aften med musikken en rigtig god oplevelse, som mange har glæde af.

bottom of page